Skip to content

FONTOS KÉRDÉSEK

Jegyes fotózás az esküvő előtt

Sok megrendelőm úgy gondolja, hogy nem lehet róla igazán jó képet csinál, és félnek attól, hogy meglátszik majd a végeredményen, hogy mennyire izgatottak voltak és feszültek. Ezért szoktam ajánlani, hogy a jegyes fotózás alkalmát megragadva közelebb kerüljünk egymáshoz, megismerjelek Benneteket és fel tudjam oldani hangulatot. Az Nagy Napon így már észre sem fogjátok venni milyen természetesen mozogtok a fényképező előtt és az igaz pillanatokat tudom megörökíteni Rólatok!

Miért fontos a megfelelő időpont kiválasztása a kreatív fotózáshoz

A fotózás egyik kulcsfontosságú eleme a fények használata. minden napszaknak megvan a maga szépsége, de egy tökéletes fotó elkészítéséhez figyelembe kell venni, hogy a fény több tulajdonsággal is rendelkezik, melyek mind másként jelennek meg a fotókon. A fényerőssége például meghatározza az erős árnyékokat, ami nem minden esetben előnyös az arcokon, viszont elengedhetetlen a térérzékeltetéshez. A színhőmérsékleten is sok múlik, főként mikor határozott elképzelésetek van arról, milyen stílusú képeken szeretnétek magatokat viszontlátni.

Napfelkelte és napnyugta környékén kellemes, szórt fényt biztosítanak a napsugarak, lágyabb árnyékot vetnek, segítve ezzel fotós munkámat a bámulatos képek készítéséhez.

Amennyiben nincs lehetőségünk a napkeltére vagy napnyugtára időzítenünk a kreatív fotózást, úgy a helyszín megválasztásával tudjuk elérni, hogy a gyönyörű képek délben is elkészülhessenek és a nagy meleg vagy erős napsugarak ne akadályozzanak.

 

Helyszínválasztás jegyes- és kreatív fotózáshoz

Nagyon fontos, hogy olyan helyszínt válasszatok, ami passzol hozzátok. Legyen szó szabadtéri környezetről vagy stúdiós, berendezett fotózásról, a legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat, mosolyogjatok végig. Bármilyen kreatív ötlet megvalósításában örömmel segítek:

  • erdő, kilátó
  • sziklás domborzat
  • homokbuckák, sivatagos környezet
  • kikötő, vízpart, folyó- vagy patakpart
  • havas táj hegycsúcsokkal

Nemcsak a fővárosban és vidéken fotózom szívesen, de nagy boldogsággal és izgalommal indulok külföldi helyszínekre is!

A fotók átadásának módja

 

  • A szerződésben foglaltaknak megfelelően, határidőt figyelemben tartva, nagyfelbontásban kerülnek a képek átadásra.
  • Minden fotót digitális korrekcióval látok el (fények, kontraszt, színek finomhangolása, helyes fehéregyensúly).
  • Retusálást a megrendelői igényeknek megfelelően, előzetes egyedi egyeztetés alapján vállalok.
  • A fényképeket elektronikus úton – webgalériában – és/vagy igény szerint  díszdobozos, 16 Gb-os pendrive-on adom át Nektek (lásd.: Kreatív Kiegészítők –  menüpont)

Mi is az a Trash The Dress fotózás?

Egy Trash The Dress fotózás során őrült esküvői képek készülnek. A szokatlan, különleges helyszínválasztás, illetve az ötletes és bolondos kiegészítők miatt lesz izgalmas. Érdemes olyan saját ruhát vásárolni erre a célra, ami áldozatául eshet ennek a fotózásnak: Élvezzétek minél felszabadultabban a kreatívkodást! Ennek a fotózásnak pont az a lényege, hogy csurom vizesek vagy sarasak legyetek.

Kellékekként használhatunk festéket, füstbombát, színes porokat.

A helyszínnek pedig csak a képzelet szabhat határt: vidámpark, piac, folyó, építkezés, vasútállomás, elhagyatott sikátor…